Jump to content
INKCHIP - Chipless & Adjustment Program Solution

Recommended Posts

XP 15000

I have downloaded 99 solution...when I click "activate online" my serial number + tech data is shown then i get a box "input your SN...I type in my serial number then I get "SN error" please check.

I have tried to insert my Activation code in this box but that does not work

Whilst my serial number is shown in the "serial & id code box I have copied the activation code sent and pasted it into the activation code box and I get "Activation code can not be recognize"

activation.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes I have tried most things pasting the SN and tech stuff into the box/field all to no avail...still nothing from Admin yet though??? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good afternoon! You are inserting the key in the wrong place. You need to click the "activate online" button and insert the key in the pop-up window.

I also see that you leave spaces in front of the key - you can't do that, erase it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Admin....Your advice falls a little short and a little bit on the cheeky side...I sorted this out myself telling you the conclusion  by direct Email...I discovered that when I copied your code from my email your code number had been inserted with a Quote mark and 3 spaces in front of the code number.. copying and pasting  the code didn't allow sufficient room in the activation field for the whole number to be inserted... hence the code could not be recognised...so I told YOU to address this mistake by ensuring YOU paste the code number more carefully into your Emails or instruct customers to type the code in...I worked hard to solve the problem myself making a video and various screen shots...nothing from you was forthcoming other than "make sure you click on the right button" and are you sure your clicking the right button...I hope MY suggestion helps others who are having the same problems but having Admin tell me "I also see you leave spaces in front of the key-you can't do that erase it" was a little rich after YOU were shown by ME in the first place.

Now go and tell other customers in your instructions to type the code numbers into the activation code field OR better still paste YOUR code numbers into YOUR Emails correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 hours ago, PDAFreaker said:

Did you try to past the sequence of code in the 3th pic below ID CODE: in the "input your serial" field?

See my discovery above My printer is now working chipless thanks for your comments and suggestions...hope yours is working now after you had the print error.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
34 minutes ago, Terry said:

See my discovery above My printer is now working chipless thanks for your comments and suggestions...hope yours is working now after you had the print error.

Glad you got it sorted, may I ask whats your current firmware version? Did you use the standard firmware or the 99 version?

After many times flashing between the 2 different inkchip firmware (standard firmware and 99 firmware) I could activate only the 99 firmware, I managed to activate this firmware for the second time an as of the first time wit activated firmware I got the same Error code while trying to print.

Current firmware version on the printer is NW2017 ( no clue if this is the latest or the old version)

Error code 031001 and 031002 witch results in a blank page print

Must be a lot of bricked XP 15000 printers out there now.

Edited by PDAFreaker

Share this post


Link to post
Share on other sites

My original was NWO7WC...Then nw2017...This is what I found on the NW2017...(which I think is solution 99 appended)

Recovery Mode Firmware version NW20I7 for Epson XP-15000
This file contains the Recovery Mode Firmware Update for the Epson XP-15000. Notes: This firmware update should only be used if your printer's control panel displays a recovery mode error. A USB cable is required. Make sure no other USB devices are connected to the computer during the update process. Do not unplug, power-off or attempt to use the printer during the update process. This update may take up to 15 minutes to complete.

My current is still the NW2017... reading it from the printer right now... but I updated it with the 99 solution from inkchip Once I sorted the copy and paste thing everything is going OK (fingers crossed) I did have a few small blobs on my prints but when I cleaned up the seal on the cartridge all was fine.

Strange thing after printing a couple of two sided brochure's using a lot of cyan the ink cartridge shows some use...all others are showing full let you know haw it pans our.

Terry 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

As an after thought...I reinstalled the 99 solution a couple of times... I waited on the last install and it went up to 94% before I shut ii down through task master ( I waited until it shut it's self down before I pressed the start up button.

Terry

Edited by Terry
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the info @Terry

Sadly had to send my printer for repair to Epson.

Hope its all working 100% for you without any errors.

What do you think about the Chipless menu, do you like it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

Working wonderfully for me at present...better than I should expect I think...all my colours are showing full...but as I said I have printed  quite a few Tri fold brochures using a lot of cyan...and the cartridge showed about 1/3 full when I finished printing so I clicked the "change cartridge" button so as to get the position for refill...didn't take the cartridge out but carefully filled the cartridge in position... as soon as I could see the cartridge was full I replaced the bung clicked finished and it showed full again...thought how wonderful if it could be if they all did that...well I just finished printing all black page's with some white text  yellow picture's and text and sure enough the black cartridge showed a small amount left in the cartridge after printing about 12 A5 pages filled it the same way again clicked on finish on the printer menu boom back to full...the reason I'm pleased is that in my understanding the Ink's should be showing full at all times and not reporting how much ink you have used ?... when I look at the menu to show how much Ink has been used (computer software and printer screen they show used amounts  with all colour's (as they did originally) however when I fill any of the  ink cartridge's They all show full ink once again...I will have to try and remember the position of the inks before filling...like I said it's working great for me...Hope yours come's back from Epson ready to go again...if only Epson would look at trying to stop Fleecing  user's of their Printers with outrageous prices on their inks all this could go away.

Regards Terry  

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...